pictures and words, thoughts and opinions, my world

Idiot

Det här är en högst personlig åsikt och jag riktar mig inte till personen i fråga utan det han vräker ur sig.  Man får tycka precis vad man vill och uttrycka det (nåja, inom rimliga gränser) även om andra tycker det är fullständigt befängt. Men om man är en offentlig person och drar nytta av sin titel i debatten tycker jag  nog man ska vara lite nyanserad… Den person jag utsett till  idiot gör inte så. Hans utspel (inte sällan i den polariserade miljödebatten) fullständigt dryper av förnedrande uttryck om de som faktiskt tycker man ska göra något åt miljöproblemen. Det är allt från påhopp som terrorister, kommunister, fascister mm mm till självbelåtet mästrande om att deras fundamentalistiska dröm om utopisk driven politik. 

Okej då, det kan man kanske tycka, men då bör man kanske se lite på hur man uppför sig själv. Som gott exempel om inte annat. Men icke.  Det blir direkt tragikomiskt  när han beskyller sina opponenter för politisk fundamentalism och utopiska drömmar när man läser detta inlägg han gjort; ”skatt är som att stjäla från själva livet” ( framförallt när man betänker att han själv helt och hållet lever på skattebetalarnas pengar…), ”man kan ju alltid välja att svälta ett tag för att senare ingå ett bättre avtal med någon annan…”
Bakom allt ligger alltså viljan att vara helt fri, ingen ska rätta sig efter en statlig förmyndarregering. Ja, läs själva; för mig kvalificerar artikeln till att bli idiotförklarad flera gånger om. Och nej, jag är inte kommunist, fan jag röstade inte ens rött eller grönt. Man behöver inte vara idiot för att inse att en oreglerad ekonomi inte fungerar. Vi kan ju fan inte spela en Korpenmatch utan bråk…

(Ännu en gång, det är inte hans person eller ens hans ståndpunkt jag kritiserar utan det faktum att han själv är så fundamentalistiskt politiskt styrd och inser inte att allt han beskyller andra för är han själv den största anhängaren av…)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s